Posts

Showing posts from September, 2008

BIO-H

BIO-HKandungan:Kolostrum, Arigin, Glutamin, Fosfatidilkolin, Extrak Gamat, Asid Askorbik dan perangsang rembesan seperti Lysin, Glysin, Triptofaan dan Vitamin B6.

Fungsi Istimewa:BIO-H mengandungi bahan yang membantu merangsang rembesan hormon Tumbesaran (HGH) secara semulajadi serta bebas dari kesan sampingan. BIO-H membantu menyihatkan fungsi dan kesihatan tubuh, meningkatkan tahap imuniti serta mengembalikan keremajaan anda.
Antara kesan anti-penuaan HGH ialah:
Mengurangkan lemak secara semulajadi.
Merangsang penumbuhan semula otot dan organ badan.
Peningkatan metabolisma dan tenaga.
Meningkatkan keupayaan seksual.
Menuatkan pertahanan tubuh (imuniti badan).
Mengawal tekanan darah.
Menguatkan tulang (mencegah osteoporosis).
Menghilangkan kedutan, selulit dan menganjalkan kulit.
Memberi tidur yang berkualiti.
Merangsang keupayaan memori.
Menajamkan penglihatan.
Mengawal kolestrol dan lemak dalam darah.
Memberi keceriaan dan anti-kemurungan.

GAMBAR2 AKTIVITI GESB ANJURAN PJU SHAH ALAM

Image

derita suhaimi - 2003

Image
Pada tahun 2003 merupakan cabaran paling getir dalam sejarah pelayaran hidupku di muka bumi ini. Bermula dengan sakit sengal-sengal di bahagian belakang akhirnya menjadikan aku lumpuh separuh badan. Dari seorang yang mampu berjalan dan berlari ke sana ke mari aku menjadi insan yang lemah tak berdaya. Aku bergantung dengan orang lain untuk hidup. Aku tak mampu berdiri apatalah lagi berjalan dan berlari seperti orang lain. Masa depan ku rasakan gelap dan mungkin saat akhir hayat ku telah pun tiba apabila Doktor di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) menyatakan terdapat tumor kanser di bahagian tulang belakang ku. Aku redha dan air mata yang bergenang mengiringi kepasrahan menerima takdir yang tersurat buat ku. Hari demi hari ku lalui sepanjang di atas katil wad hospital hanya menanti dan menanti detik waktu untuk aku pergi meninggalkan dunia ini, isteri dan anak tercinta serta keluarga yang tersayang. Alhamdullilah, doktor kemudiannya menyatakan sel kanser bukanlah sel kanser akt…

Gamat Emas Resources

Gamat Emas Resources adalah syarikat yang bertanggungjawab mengurus dan mentadbir Pusat Jualan Utama Gamat Emas Shah Alam. Syarikat ini menjalankan aktiviti perniagaan mengedar dan membekal produk kesihatan serta menganjurkan latihan dan seminar berkaitan kesihatan

MAJALAH HARMONI

Image
Bermula Mac 2008, GESB akan membuat pengiklanan di dalam majalah Harmoni dengan membawa mesej-mesej utama tentang produk-produk pilihan yang terlaris dan senarai PJU/Stokis untuk dihubungi. Jangan ketinggalan untuk melihat iklan-iklan ini bersama-sama ruangan tetap sumbangan Pengasas GESB di dalam ruangan Doktor & Anda sehingga bulan Disember 2008 ini.Cuma RM 4.00 sahaja senaskah, diterbitkan 2 x sebulan. Cepat dapatkan di pasaran...sebelum kehabisan. GESB mengalu-alukan sebarang penyertaan di kalangan rakaniaga dan usahawan syarikat dalam Ruangan Doktor & Anda, Majalah Harmoni sehingga bulan Disember ini. Hantarkan soalan anda tentang masalah kesihatan ke Ibu Pejabat GESB (perhatian: Pengelola Ruangan Doktor & Anda) atau e-mailkan kepada doktoranda@gamatemas.com.my* Surat terpilih akan diberi cenderahati.

Bio-Seed

Image
Bioseed merupakan sejenis minuman serat berkhasiat yang membantu menjaga kesihatan sistem penghadaman dengan sempurna. Ia mengandungi Plantago Ovata yang berkesan untuk membersihkan usus dari sisa toksin yang terkumpul supaya ia tidak diserap semula ke dalam badan. Ia juga membantu mengawal kolesterol dan mengimbangi paras gula dalam darah. Probiotik pula merupakan bakteria baik dari spesis Lactobacillus Acidophilus, L. bifidus dan L. casei. Mikroorganisma ini melindungi usus dari kuman perosak di samping membantu proses penghadaman dan sintesis zat seperti enzim, asid amino dan vitamin. Ulmus Fulva pula membantu menyihatkan dinding usus dan menyerap toksin untuk dikumuhkan.

Sementara ekstrak gamat dipercayai secara tradisional membantu menyembuhkan luka di samping membaik pulih tisu badan. Secara am, Bioseed melawaskan dan membantu menghindari penyakit usus dan gejala yang berkaitan dengannya. KandunganPlantago Ovata, Probiotik, Ulmus Fulva, ekstrak Gamat dan Fruktosa.


Bioseed is a nu…