Ukhuwwah Network Group

Ukhuwwah Network Group
Cuti2 Melbourne, Australia 2016

Thursday, September 11, 2008

BIO-H

BIO-HKandungan:Kolostrum, Arigin, Glutamin, Fosfatidilkolin, Extrak Gamat, Asid Askorbik dan perangsang rembesan seperti Lysin, Glysin, Triptofaan dan Vitamin B6.


Fungsi Istimewa:BIO-H mengandungi bahan yang membantu merangsang rembesan hormon Tumbesaran (HGH) secara semulajadi serta bebas dari kesan sampingan. BIO-H membantu menyihatkan fungsi dan kesihatan tubuh, meningkatkan tahap imuniti serta mengembalikan keremajaan anda.

Antara kesan anti-penuaan HGH ialah:
Mengurangkan lemak secara semulajadi.
Merangsang penumbuhan semula otot dan organ badan.
Peningkatan metabolisma dan tenaga.
Meningkatkan keupayaan seksual.
Menuatkan pertahanan tubuh (imuniti badan).
Mengawal tekanan darah.
Menguatkan tulang (mencegah osteoporosis).
Menghilangkan kedutan, selulit dan menganjalkan kulit.
Memberi tidur yang berkualiti.
Merangsang keupayaan memori.
Menajamkan penglihatan.
Mengawal kolestrol dan lemak dalam darah.
Memberi keceriaan dan anti-kemurungan.

Friday, September 5, 2008

derita suhaimi - 2003

Pada tahun 2003 merupakan cabaran paling getir dalam sejarah pelayaran hidupku di muka bumi ini. Bermula dengan sakit sengal-sengal di bahagian belakang akhirnya menjadikan aku lumpuh separuh badan. Dari seorang yang mampu berjalan dan berlari ke sana ke mari aku menjadi insan yang lemah tak berdaya. Aku bergantung dengan orang lain untuk hidup. Aku tak mampu berdiri apatalah lagi berjalan dan berlari seperti orang lain. Masa depan ku rasakan gelap dan mungkin saat akhir hayat ku telah pun tiba apabila Doktor di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) menyatakan terdapat tumor kanser di bahagian tulang belakang ku. Aku redha dan air mata yang bergenang mengiringi kepasrahan menerima takdir yang tersurat buat ku. Hari demi hari ku lalui sepanjang di atas katil wad hospital hanya menanti dan menanti detik waktu untuk aku pergi meninggalkan dunia ini, isteri dan anak tercinta serta keluarga yang tersayang. Alhamdullilah, doktor kemudiannya menyatakan sel kanser bukanlah sel kanser aktif yang mengancam nyawaku. Namun peluang untuk kembali berjalan semula masih tipis.
Doktor telah membuat keputusan bahawa aku perlu menjalani pembedahan untuk membuang ketumbuhan tumor yang berada di tulang belakangku. Satu lagi perhitungan antara hidup dan mati yang terpaksa aku tempuhi. Peluang untuk pembedahan ini berjaya adalah 50% sahaja dan jika tidak berjaya maka aku akan mengalami lumpuh sepanjang hidupku. Atas nasihat pelbagai pihak Aku membuat keputusan untuk mendapatkan rawatan secara alternatif dan keluar dari wad PPUM. Bagi ku pembedahan adalah jalan terakhir buatku.
Pelbagai rawatan alternatif yang aku lalui. Sebut saja dimana aku akan diusung tanpa mengira waktu, siang dan malam. Aku amat terharu di atas kasih sayang dan pengorbanan isteri, ibu bapaku, ibu bapa mertuaku, adik beradik yang sanggup berusaha untuk lakukan yang terbaik buatku. Wang ringgit bagai air sungai yang mengalir. Segala simpanan ku habis demi membiayai kos rawatan ku. Aku merasa amat sedih dan setiap kali perasaan kesedihan itu datang setiap kali juga air mata ini bercucuran. Bukan sedih kerana derita yang aku alami tetapi lebih menyedihkan apabila terpaksa menjadikan orang lain susah kerana diriku. Biarlah aku susah tapi menyusahkan orang lain adalah sesuatu yang menyedihkan.
Pelbagai rawatan alternatif yang aku lalui akhirnya menemui jalan buntu, akhirnya aku membuat keputusan untuk menjalani pembedahan di PPUM. Selama lebih kurang 12 jam aku berada di bilik pembedahan namun keputusan pembedahan tidak melegakan perasaanku. Selepas pembedahan Doktor menyatakan tidak keseluruhan tumor tersebut dapat dikeluarkan dan satu kali lagi pembedahan akan dilakukan dengan membelah di bahagian hadapan dadaku untuk mengeluarkan sebahagiannya. Hidup ku terasa semakin sukar namun aku pasrah. Aku membuat keputusan untuk menolak cadangan pembedahan kali kedua. Biarlah apa yang ingin berlaku pada diriku biarlah. Jika kanser itu ingin merebak biarlah aku tidak rela untuk dibelah lagi seperti menyiang ikan yang dibelah perut. Aku memilih untuk menjalani radiotheraphy sebanyak 25 kali sebagai alternatif menjalani pembedahan kali ke dua.
Sepanjang di hospital aku yakin dan percaya perlu ada makanan tambahan untuk membantu memulihkan penyakitku. Aku tidak mahu terlalu bergantung kepada pil dan ubat yang dibekalkan oleh pihak Hospital. Aku minta supaya dibelikan produk gamat atau apa saja makanan tradisional yang aku percaya baik untuk kesihatan. Dan paling aku percaya adalah keberkesanan gamat dan aku memakannya sepanjang di hospital samada dalam bentuk asli iatu gamat yang dikeringkan dan aku makan gamat kering yang dipotong oleh isteriku. Selain itu aku juga minum air gamat yang ada di jual di farmasi. Aku makan kedua-duanya pil hospital dan gamat. Setelah beberapa hari, luka jahitan pembedahan ku sembuh amat cepat dan ia amat menghairankan pihak Doktor dan setelah menjalani radioterapi aku rasakan sedikit perubahan terhadap kaki ku. Ibu jari kaki ku boleh bergerak sedikit kalau sebelumnya tidak mampu aku gerakkan walaupun sedikit. Hari demi hari berlalu aku boleh berdiri walaupun tidak lama dan melihat perkembangan ku itu, aku minta supaya dapat pulang ke rumah.
Di rumah aku terus menjalankan rawatan peribadi dengan membuat urutan tradisional dan bertatih untuk berjalan dengan menggunakan tongkat. Kata orang penyakit datang macam ribut nak pergi macam semut. Inilah yang aku lalui. Dalam tempoh itu aku berulang dari rumah ke hospital untuk menjalani rawatan. Isteri ku yang terpaksa mengambil cuti separuh gaji membantuku dalam urusan menghantar ku ke hospital. Akhirnya aku mampu berjalan seperti biasa dan mampu memandu motosikal semula. Ku rasakan mati hidup semula. Tuhan memberi kesempatan lagi untuk aku menikmati kehidupan ini. Entah mengapa walaupun aku pernah berdoa sekiranya hidup ku akan hanya membawa aku lupa kepada mu Ya Allah aku redha menerima kematian ini. Namun dalam masa yang sama aku yakin dan percaya bahawa sekiranya kita mengingati Allah SWT tatkala kita senang, Allah SWT akan mengingati kita tatkala kita susah.
Alhamdullillah, aku kini sembuh namun sampai bila aku mampu bertahan aku serahkan kepada Allah SWT. Akan aku teruskan kehidupan ini dan sentiasa berharap agar Allah SWT sentiasa memberi hidayah dan petunjuk sehinggalah ke nafas ku yang terakhir. Buat isteri dan keluarga tercinta terima kasih di atas pengorbanan kelian. Buat sahabat-sahabat ku terima kasih kerana sudi memberikan sumbangan wang ringgit, menziarahi ku dan memberi dorongan dan semangat buatku. Buat UMNO Lembah Pantai terima kasih di atas sumbangan pembiayaan alat ganti berjumlah ribuan ringgit yang dipasang di tulang belakang ku ini. Terima kasih juga kepada PAS Kg Melayu Raya di atas sumbangan kewangan yang diberikan serta penduduk kampong Melayu Raya dan penduduk Pangsapuri KTMB Bangsar Utama yang telah membuat sembahyang hajat buat ku.
Hidup ini adalah sebuah pelayaran adakalanya kita dilambung ombak ganas untuk kita sampai ke destinasi kematian. Cerita ini hanyalah 20% sahaja dari cerita keseluruhannya. Sesunggunya perasaan yang ku alami tidak dapat untuk diterjemahkan dalam bentuk ayat. Biarlah ia menjadi memori dalam kamus hidupku dan semoga cerita ini menjadi ingatan buat ku dan iktibar untuk kita bersama. Amin.
SUHAIMI ALI

Wednesday, September 3, 2008

Gamat Emas Resources


Gamat Emas Resources adalah syarikat yang bertanggungjawab mengurus dan mentadbir Pusat Jualan Utama Gamat Emas Shah Alam. Syarikat ini menjalankan aktiviti perniagaan mengedar dan membekal produk kesihatan serta menganjurkan latihan dan seminar berkaitan kesihatan

MAJALAH HARMONI


Bermula Mac 2008, GESB akan membuat pengiklanan di dalam majalah Harmoni dengan membawa mesej-mesej utama tentang produk-produk pilihan yang terlaris dan senarai PJU/Stokis untuk dihubungi. Jangan ketinggalan untuk melihat iklan-iklan ini bersama-sama ruangan tetap sumbangan Pengasas GESB di dalam ruangan Doktor & Anda sehingga bulan Disember 2008 ini.Cuma RM 4.00 sahaja senaskah, diterbitkan 2 x sebulan. Cepat dapatkan di pasaran...sebelum kehabisan. GESB mengalu-alukan sebarang penyertaan di kalangan rakaniaga dan usahawan syarikat dalam Ruangan Doktor & Anda, Majalah Harmoni sehingga bulan Disember ini. Hantarkan soalan anda tentang masalah kesihatan ke Ibu Pejabat GESB (perhatian: Pengelola Ruangan Doktor & Anda) atau e-mailkan kepada doktoranda@gamatemas.com.my* Surat terpilih akan diberi cenderahati.

Bio-Seed


Bioseed merupakan sejenis minuman serat berkhasiat yang membantu menjaga kesihatan sistem penghadaman dengan sempurna. Ia mengandungi Plantago Ovata yang berkesan untuk membersihkan usus dari sisa toksin yang terkumpul supaya ia tidak diserap semula ke dalam badan. Ia juga membantu mengawal kolesterol dan mengimbangi paras gula dalam darah. Probiotik pula merupakan bakteria baik dari spesis Lactobacillus Acidophilus, L. bifidus dan L. casei. Mikroorganisma ini melindungi usus dari kuman perosak di samping membantu proses penghadaman dan sintesis zat seperti enzim, asid amino dan vitamin. Ulmus Fulva pula membantu menyihatkan dinding usus dan menyerap toksin untuk dikumuhkan.


Sementara ekstrak gamat dipercayai secara tradisional membantu menyembuhkan luka di samping membaik pulih tisu badan. Secara am, Bioseed melawaskan dan membantu menghindari penyakit usus dan gejala yang berkaitan dengannya. KandunganPlantago Ovata, Probiotik, Ulmus Fulva, ekstrak Gamat dan Fruktosa.Bioseed is a nutritional fibre drink which helps to restore the health of the digestive system. It contains Plantago Ovata that effectively cleanses the colon from unwanted toxin residues thus avoiding them from being reabsorbed into the body. It also helps to regulate the cholesterol and blood sugar level. It is combined with Probiotics from Lactobacillus Acidophilus, L. bifidus and L. casei species.These friendly microorganisms defend the host from destructive bacteria and promote digestion and the synthesis of nutrients ie enzymes, amino acids and vitamins. Ulmus Fulva helps to neutralize the toxins in the digestives tract besides promoting healthy intestinal wall.


Meanwhile Gamat as believed traditionally helps to promote wound healing and repair damaged body tissues. In general, Bioseed eases the colon and helps to overcome the diseases associated with it.


IngredientsPlantago Ovata, Probiotics, Ulmus Fulva, Gamat extract and Fructose